DERMACEUTIC GLOW FACIAL


De glow facial behandeling is een behandeling waarbij een concentratie van 70% gestabiliseerde vitamine C als peeling wordt aangebracht op de huid, waarna deze dieper de huid in wordt geloodst door middel van microneedling. Het is dus een gecombineerde behandeling. Microneedling creëert duizenden minuscule microkanaaltjes in de huid, door middel van steriele naaldjes die vibrerend in de huid terecht komen. Dit zorgt ervoor dat de vitamine C tot wel 80% beter in de huid kan worden opgenomen.Het resultaat van de glow facial is een goed doorbloede, gehydrateerde huid die een mooie glans vertoont. Ideaal voor tijdens de zomermaanden of als oppepper. Vitamine C is één van de krachtigste antioxidanten die er is. Maar waar dienen antioxidanten nou voor? Allerlei factoren zoals stress, roken, voeding en zonnen hebben invloed op onze huid. Hierbij worden er vrije radicalen aangemaakt: kleine, agressieve deeltjes die schade aan het weefsel en cellen kunnen brengen. Vrije radicalen hebben een grote invloed op de huid; ze maken de huid slapper en er ontstaan pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels. Antioxidanten, zoals vitamine C, helpen om de huid te beschermen tegen deze vrije radicalen. Kortom, vitamine C verbetert de huid en gaat huidschade in de toekomst tegen!

 

De glow facial is geschikt voor alle huidtypen en heeft een minimale hersteltijd. Het resultaat van de behandeling is een goed doorbloede, gehydrateerde huid die goed beschermt is tegen Uv-stralen en daardoor pigmentvlekken tegen gaat. Maar vooral geeft deze behandeling een vollere, gladdere, egalere huid met een stralende glow! In de zomer is de glow facial de ideale behandeling om de huid van binnenuit te beschermen tegen zonnestralen, en dus tegen pigmentvlekken. Dit is ook zeer geschikt voor de huid met melasma. De glow facial helpt om de zomer te overbruggen en voorkomt vermeerdering van pigmentvlekken.

Dermaceutic Glow Facial behandeling

Een chemische peeling bestaat uit een combinatie van verschillende ingrediënten. De basis van deze ingrediënten zijn vooral berust op zuren met elk hun eigen werkzame stoffen. Een chemische peeling veroorzaakt afschilfering van de opperhuid. De bovenste huidlaag wordt hierdoor (op de juiste wijze) verwijderd. Vernieuwing van de huid, nieuwe cellen- en collageen aanmaak worden hierdoor gestimuleerd. De mate van schilfering is afhankelijk van het type en de sterkte van de chemische peeling.

Een peeling bestaat uit een vloeistof, die in één of in meerdere lagen kan worden aangebracht op de huid. Na het aanbrengen van de peeling kan er een warmte en prikkeling worden ervaren. De peeling blijft enkele minuten op de huid zitten, afhankelijk van de indicatie. Nadien wordt te peeling geneutraliseerd en de huid gekoeld. 

Vaak wordt er voor gekozen om de huid voor te bereiden op een peeling, middels thuisproducten. Deze thuisproducten bevatten zuren, zodat de huid goed wordt voorbereid, de huid de peeling beter kan verdragen en zorgt voor een optimaler resultaat. Vaak wordt een peeling geadviseerd in kuurvorm, van 4 á 5 peelings met een interval van 2 tot 6 weken. Het aantal behandelingen en de interval is volledig afhankelijk van de indicatie en huidtype. 

Let op, deze behandeling is niet voor iedereen geschikt. Ben je zwanger? Geef je borstvoeding? Gebruik je bepaalde medicatie zoals roacccutane/vitamine A? Ben je zongeruind, zonnebankbruin of heb je recentelijk zelfbruiner gebruikt? Houd er dan rekening mee dat een peeling dan niet altijd mogelijk is. 

Nadien wordt er een nabehandelingscrème aangebracht die de huid kalmeert en beschermt met minimaal een factor 30. De reden daarvoor is dat de verdunde huid na de behandeling extra kwetsbaar is voor schadelijke uv-straling met pigmentverschuivingen tot gevolg. Uiteraard is het noodzakelijk om deze huidzorg thuis voort te blijven zetten.

Na de behandeling

Na een peeling behandeling kan de huid rood, geïrriteerd of trekkerig aanvoelen. Dit trekt na enkele uren weg, maar kan soms 24 tot 48 uur aanhouden. Als er mee-eters of papels zijn uitgedrukt, kan het licht gezwollen zijn rond die plek.

Afhankelijk van de sterkte van de peeling kunnen er in enkele gevallen kleine korstjes ontstaan. Deze zijn na ongeveer tien dagen genezen en verdwenen. Belangrijk is om niet aan de korstjes te zitten i.v.m. de wondgenezing.

Niet krabben aan de behandelde huid. Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Na 2 tot 3 dagen kan er lichte schilfering ontstaan als de huid begint te genezen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. 

Het is essentieel om na de behandeling de huid goed te beschermen tegen directe zonblootstelling met een SPF, gedurende 4 weken. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

Gebruik tot 4 dagen na een peeling behandeling geen thuisproducten die zuren bevatten, zoals glycolzuur, salicylzuur of retinol. Kies voor producten die de huid kalmeren en herstellen, zoals de Dermaceutic Hyalceutic of de Dermaceutic K-Ceutic.